BUCATARIA DESCHISA produse si retete traditionale

Obiectivul principal al proiectului este acela de a oferi oportunitati specifice fermierilor locali pentru pozitionarea la locul cuvenit a varietatilor locale de fructe si legume prin redescoperirea si folosirea retetelor traditionale de procesare in cadrul sistemelor de agricultura ecologica.

De asemenea, propunem o imbunatatire a cunostintelor la nivel local legate de teoria si practica dezvoltarii unei economii sustenabile, cu scopul cresterii calitatii vietii in mediul rural si dezvoltarii de parteneriate interteritoriale la nivel national si international.

Obiective specifice:

  • prospectarea resurselor naturale cu potential economic pentru fermieri
  • conservarea si folosirea sustenabila a varietatilor traditionale locale, si motivarea cultivarii acestor varietati
  • sporirea veniturilor obtinute de fermieri prin procesarea și comercializarea fructelor obtinute in conditiile unei agriculturi traditionale, ecologice

Varietatile de fructe locale au aparut si au evoluat pana in prezent ca rezultat al muncii predecesorilor nostri. Sa facem  impreuna, ca si stranepotii nostri sa beneficieze de gustul si savoarea fructelor noastre traditionale!

This entry was posted in Proiect 6, z Prezentare Proiecte. Bookmark the permalink.

Comentarii inchise.