RURALIS – Grup de Actiune Locala

Ruralis incurajeaza teritoriile rurale sa exploreze modalitati noi, inovative prin care sa devina competitive, sa-si valorifice resursele la maxim si sa depaseasca dificultati, cu ar fi o populatie imbatranita, depopularea zonei, nivel redus al calitatii vietii sau lipsa oportunitatilor economice.

Se sustin astfel sectoare si categori de beneficiari care, deseori, nu sunt sprijinite de loc sau primesc doar un sprijin limitat, precum activitatile culturale, punerea in valoare a mediului natural, reabilitarea arhitecturii si a cladirilor de patrimoniu, turismul rural, ameliorarea relatiilor dintre producatori si consumatori, etc.

Data fiind diversitatea zonelor rurale, strategiile de dezvoltare sunt mai eficiente, daca sunt decise si implementate la nivel local, de catre actorii locali, care beneficiaza de sustinerea autoritatilor publice locale si de asistenta tehnica necesara.

Diferenta majora in politica rurala abordata de GAL “Ruralis” comparativ cu alte actiuni similare consta in faptul ca acesta arata “CUM” trebuie procedat si nu spune “CE” trebuie facut.

Comentarii inchise.